Bokföring av en familj

Man för väl inte direkt bokföring över sin egen privata ekonomi men det senaste har jag börjat fundera på om man inte borde göra det. Eller om inte vi borde göra det, oavsett vad andra gör så tycker jag att det kan vara bra att få lite mer tydlig överblick över alla utgifter och inkomster för att kunna planera och överlag för att få lite mer koll.

Bokföring är väl inte direkt det lättaste att göra även om det finns många olika sätt att göra det. Och speciellt om det inte för ett företag utan det bara är för ens egen familj och för ens egna ögon så kan man välja helt och hållet själv hur man vill lägga upp det. Trots det så tänker jag att jag nog gör bäst i att ringa till Helén Bondessons Redovisningsbyrå och se om jag kan få lite råd kring hur jag ska göra med bokföringen. Hon jobbar visserligen med bokföring åt mindre företag men en familj på fem personer är väl lite som en liten verksamhet också, eller. Det tycker jag i alla fall. Jag ber inte om mycket, bara lite råd kring bokföringen eller hur jag ska skriva upp och kunna hålla ordning på alla inkomsterna och utgifterna helt enkelt. Det är det enda jag egentligen bryr mig om nu.